DADES D'INTERÉS

Distancia:

Aproximadament 30km (6 km per asfalt, 2.86 per senda i la resta per pista).

Dificultat física: Dura. Les 3 ascensions que hi ha que efectuar fan de la ruta un dur repte, amb unes rampes prou dures i constants.
Dificultat tècnica: Baixa. Unicament els 2.86 km que discorren per sender tenen algun tram per a posar el peu a terra si no teniu la suficient tècnica.
Situació: Serra de Aitana, que es troba al nord de la província d'Alacant. A la pàgina del CEDER d'Aitana podreu trobar nombrosa informació turística sobre la serra, els pobles, rutes a peu per la zona, etc. Per a seguir la ruta es poden consultar els mapes de l'exercit a escala 1:25000 número 847-II (Relleu) o be els mapes de cartografia digital del Institut Cartogràfic Valencià 1:10.000 números 847(3-1) i 847(4-1). Des de la pàgina del ICV podeu veure i descarregar aquestos mapes, però aneu en compte si teniu una conexió lenta a Internet, perque cadascún ocupa més de 2 Mb.
Epoca de l'any recomanada: Qualsevol estació és bona, encara que si fem la ruta amb neu (no és habitual, però normalment alguns dies a l'any apareix per la zona alta), ens costarà massa. Tambe no us recomane anar si han hagut plujes, ja que sol fer-se un fang que es realment fastigós e impedeix pràcticament rodar. Es un fang com el que s'utiltiza per a fer escultures!.
Alçada màxima: Abans d'arribar a la Font de Forata, al Km 14 o per ahí, amb (1420 mts).
Alçada mínima: Eixida i arribada al Barranc de Tagarina amb 650 mts.
Desnivell acumulat: 955 mts.
Informació adicional: Si podeu, us recomane que visiteu les "Simes de Partagat", a les quals arribareu en passar el no menys espectacular "Pas de la Rabosa", situat a les rodalies de la Font de Forata. No es pot arribar amb bicicleta, així que o be repetiu part de l'excursió a "Pateo", des de la Font de Partagat, que es pot arribar en cotxe, o be deixeu les bicicletes abans del pas de la Rabosa.
Com arribar: El començament de la ruta está situat al Barranc de Tagarina, pròxim a la localitat de Sella. Per arribar, si venim des d'Alcoi, seguim la carretera N-340 cap a Alacant, i a 3 km d'haver deixat Alcoi, agafem un encreuament a l'esquerra cap a Benifallim i la Vila Joiosa. En Benifallim (11 km) seguim fins a Penàguila (15 km) i pel Port de Tudons cap a Sella. Abans d'arribar a Sella (al voltant de 2 km), en una revolta agafem una carretera asfaltada cap a l'esquerra que segón posa en els cartells, va cap a una colonia alemanya. El començament de la ruta està 1 km cap a dintre per aquesta pista. Si venim de Benidorm, o de la Vila, devem de passar Sella uns quants kilometres fins arribar al encreuament, ara cap a la dreta. Ací teniu un mapa de localització del punt d'eixida.
Altres pàgines Web sobre la zona: