DADES D'INTERÈS

Possibles punts de començament:
  • Alcoi: Des del Poliesportiu Municipal Francisco Laporta. Ens dirigim a la pista de modelisme. El track dibuixat comença just el en lloc que abandonem la carretera de la Font Roja i ens dirigim cap a l'esplanada de la pista de modelisme passem el costat de les pistes de tennis i d'atletisme. En aquest lloc podem proveir-nos d'aigua a la font que existeix al recinte de les pistes de tennis.
Distància:

Aproximadament 25km, sense cap carretera asfaltada. Només hem de creuar una carretra en una ocasió.

Dificultat física: Mitja - Dura. L'ascenció al picn o és massa dura si exceptuem els últims metres abans d'arribar al pic, que únicament els podrem fer muntats si disposem d'una doble i/o bona tècnica, a causa de les pedres del camí.
Dificultat tècnica: Mitjana. Tota la part per pista no té cap complicació tècnica. La baixada es pot fer per diverses variants de la senda o fins i tot per pista, però pel recorregut marcat no hi ha cap tram especialment difícil.
Situació: Sierra dels Plans, al nord de la província d'Alacant. Situat entre les poblacions d'Alcoi, Benifallim i la Torre dels Maçanes Mapes 1:50000 de l'exèrcit, número 821 (Alcoi), i 847 o bé 1:25000. Els millors són els mapes de cartografia digital de l'Institut Cartogràfic Valencià 1:10.000 números 821(1-4), 821(2-4), 847(1-1) i 847(2-1). Des de la pàgina de l'ICV podeu veure i descarregar aquests mapes, però tingueu en compte si teniu una connexió lenta a Internet, perquè cada un ocupa més de 2 MB. Mapa de Localització.

Època de l'any recomanada:

Qualsevol. Nosaltres hem fet la ruta fins i tot amb neu, motiu pel qual eixim en la foto del País en la seua versió de la Comunitat Valenciana, tal com s'aprecia en la foto de la portada de la pàgina de BTT.
Altura màxima: Cim dels Plans (1330m).
Altura mínima: Alcoi. Poliesportiu Municipal Fco. Laporta (690 m).
Desnivell acumulat:  
Ecosistemes: Bosc mediterrani de Carrasques en la part ombria i sotobosc de coscolls i pinars a la resta.
Com arribar: Des d'Alcoi ens dirigim cap a la sortida en direcció a Alacant i agafem l'encreuament que ens porta cap al poliesportiu municipal, el cementeri i el Parc Natural de la Font Roja. Al polisportiu abandonarem aquesta carretera per a iniciar la ruta.

Altres pàgines Web sobre la zona: