DADES D'INTERÈS

Possibles punts de començament:
  • Quatretondeta: Si comencem des de Quatretondeta, hi ha una pista asfaltada trenca-cames fins Benasau, però es una bona opció si penseu baixar per la variant trialera fins aquest poble. És el recorregut recomanat i el comentat en la descripció d'aquesta ruta.
  • Alcoi: Si comencem la ruta des d'Alcoi, hi ha uns quants quilòmetres per carretera per anar escalfant, i es fa una mica llarga.
  • Benasau: Bona opció si no volem baixar per la trialera que va fins a Quatretondeta.
  • Dalt del Port de Confrides ( o d'Ares): Sols recomanable per a la gent menys forta, ja que després haurem de tornar pel mateix camí fins aquest punt, i no baixarem per les sendes més divertides. Per contra, s'estalviem tot l'asfalt i la ruta es fa molt més curt
Distància:

Aprox. 22.5 km (9.5 km per asfalt, 1.2 Km aprox. per senda molt trialera, i la resta per pista).

Dificultat física: Dura. L'ascensió des de Benasau i després de la pista fins el cim és prou dura. Probablement la gent més forta tindrà que posar el peu a terra en més d'una ocasió. Pugem des de 690 m a Benasau fins a 1359 al pic, però el GPS ens va donar més del 1000 m de desnivell acumulat.
Dificultat tècnica: Alta. Tota la part per pista no té cap complicació tècnica, però el sender per a baixar a Quatretondeta descrit és molt tècnic. De totes formes sols són 1.3 Km. i val la pena baixa encara que siga espentant la bici. Si no voleu agafar aquest tram deureu tornar per on heu vingut fins Benasau.
Situació: Serra de Serrella, que es troba al nord de la província d'Alacant. És just enfront de a Serra d'Aitana. A la pàgina del CEDER d'Aitana podreu trobar nombrosa informació turística sobre la serra, els pobles, rutes a peu per la zona, etc. Mapes 1:50000 de l'exèrcit, número 821 (Alcoi), o bé 1:25000, números 821-III i 821-IV. Els millors són els mapes de cartografia digital de l'Institut Cartogràfic Valencià 1:10.000 números 821(3-3) i 821(3-4). Des de la pàgina del ICV podeu veure i descarregar aquestos mapes, però aneu en compte si teniu una connexió lenta a Internet, perquè cadascun ocupa més de 2 Mb. Mapa de Localització.

Època de l'any recomanada:

Qualsevol estació és bona, encara que si fem la ruta amb neu (no és habitual, però normalment alguns dies a l'any apareix per la zona alta), ens costarà massa. No hi feu cas de la temperatura que hi faça on eixiu, perquè al cim sol fer temperatures més baixes, sobretot a l'hivern.
Altura màxima: Cim de la Serrella (1359m).
Altura mínima: Quatretondeta 600 m
Desnivell acumulat: 955 mts.
Ecosistemes: Principalment sotobosc i pins de repoblació.
Com arribar: Per accedir, podem anar a Alcoi o a Cocentaina per la N-340 des de València o Alacant, després cal seguir la carretera CV-790 des de Cocentaina fins a Benilloba i la CV-70 des de Benilloba fins a Benasau o al port de Confrides. Si volem deixar el vehicle a Quatretondeta, una vegada passada Benilloba, agafem un encreuament cap a Gorga (CV-710) i passada aquesta, a Quatretondeta (CV-754).

Altres pàgines Web sobre la zona:

 

Vista dels Flares o Agulles de la Serrella