En aquest cas, i donat que es disposa del recorregut marcat pel GPS (gràcies a Esteban), la descripció de la ruta serà més descriptiva indicant únicament les característiques de cadascun dels trams.

S "#F
Km 0.0
Km 7.76

QUATRETONDETA - BENASAU. Eixida. Deixem els cotxes a la localitat de Quatretondeta, i ens dirigim per la carretera cap a Gorga. A poca distancia agafarem una pista de muntanya l'esquerra, i a pocs metres tornem a agafar una altra a l'esquerra. Es una pista trencacames fins a Benasau però no hi ha gens de tràfic motoritzat a banda d'algun llaurador.

Km 7.76
Km 11.44
BENASAU-PISTA DE LA SERRELLA. Una vegada arribats a Benasau, agafarem una pista, al principi asfaltada que cap a la dreta segueix el traçat d'un PR (sender de petit recorregut) fins a la pista que puja a la Serrella. Es un tram molt dur. L'asfalt promtpe desapareix i més endavant la pista es converteix en sender. Te unes rampes molt fortes, que afegit a les zones de pedra solta faran treure el fetge a més d'un. Si no voleu pujar per ací, podeu arribar al mateix lloc per la carretera del Port de Confrides i agafant la pista just des de dalt del port. Es menys dur, però prous més quilometres per carretera amb trànsit. Fotos al mig de la pujada: Mauro, Madel. Fotos arribant a la pista: Grupo, Mauro, Madel.
Km 11.44
Km 13.05
PISTA DE LA SERRELLA - ENCREUAMENT. En aquest tram pugem per una empinada pista, però sense cap altra dificultat, fins un encreuament on hi ha una bassa d'aigua per als incendis. Aquest encreuament és important perquè des d'aquest punt i fins al pic farem el mateix trajecte pujant i baixant. A la baixada agafarem el ramal que ara queda a la dreta. Per a pujar al pic seguim recte fent la corba de la pista cap a l'esquerra. Foto en l'encreuament mirant tota la pujada.
Km 13.05
Km 14.67

PUJADA AL CIM. Seguim per la pista passant un tram amb ciment. Després una petita baixada i un encreuament (seguim a l'esquerra), ve la rampa final (curta). Arribem a una replaça on podem veure la caseta de vigilància que hi ha al Pic a la nostra dreta. Mig ciclant i mig empenyent la bicicleta arribem al cim (també podem deixar-la en aquest punt si no voleu baixar la trialereta que hi ha). En aquest moment ens podem delectar amb la vista mentres peguem un mosset. Fotos al cim: Tot el grup, vista del cim, vista de Quatretondeta. Després hem de seguir la baixada fins a l'encreuament de la bassa d'aigua.

Km 16.35
Km 18.42
ENCREUAMENT - FONT ROJA. Des de l'encreuament de la bassa, ens dirigim cap a la Font Roja per la pista que eix ara cap a l'esquerra. Planejant i deixant un parell de bifurcacions, arribem en forta pendent a la caseta on es troba la Font Roja. En aquest punt comença el tram trialer, seguint de nou les marques d'un PR marcat cap a Quatretondeta.
Km 18.42
Km 19.77
TRIALERA - FONT DE L'ESPINAL. Tram molt trialer. Solament la gent més tècnica serà capaç de baixar sense arrosegar la bicicleta. Però inclús així, val la pena. El sender recorre trams de pedrera, revoltes de 180 graus, fortes pendents. El paisatge de la vall i dels Frares de la Serrella ens faran parar per a mirar-ho, ja que damunt de la bicicleta serà impossible fer-ho. Aneu en compte amb el tub de plàstic negre que esvara molt i interromp el camí en alguns trams. Hi han 3 fotos fetes al mig de la zona trialera: Kiko, Mauro, Tram difícil; i 5 fotos a la part final del tram difícil: Daniel, Madel, Mauro, Kiko i el grup per el pedregal. NOTA: Els "frares" de la Serrella són una curiosa formació pétrea que es troba a la vesant nord de la mateixa i que podrem admirar a la baixada.
Km 19.77
Km 22.45
FONT DE L'ESPINAL - QUATRETONDETA. Tram final per pista ràpida i amb revolts fins al poble de Quatretondeta. S'acaba la ruta. A la part final, si encara no heu tingut prou, podeu agafar la pista principal o be la que hi ha marcada al mapa, una mica més divertida entre els bancals. Fotos a la font de l'Espinal: Últim tram de senda, Esteban i Madel.