DADES D'INTERÈS

Possibles punts de començament:
  • Alcoi: La major part dels trams de ruta tenen com a punt de partida i arribada Alcoi, ja que nosaltres sempre realitzem les rutes eixint des d'aquí, però algunes d'elles poden fer-se no circulars i desplaçar-se amb cotxe a altres llocs per a efectuar la sortida des d'ells, com poden ser la Font de Mariola o Agres o Cocentaina.
Distància:

A gust del consumidor.

Dificultat física: A gust del consumidor, encara que la major part dels trams salven desnivells importants, així que globalment, qualsevol ruta en què arribem fins al refugi de Montcabrer des d'Alcoi, la catalogaríem de Mitja - Dura.
Dificultat tècnica: A gust del consumidor. Els trams debaixada els qualificaríem la major part d'ells amb dificultat Alta però sempre es poden utilitzar els trams de pujada per a baixar, amb la qual cosa la dificultat es quedaria en Mitja o Baixa depenent del tram.
Situació: Serra de Mariola, al nord de la província d'Alacant i al sud de la de València. La serra és la frontera natural de les dues províncies. Situada entre les poblacions d'Alcoi, Cocentaina, Mur, Agres, Alfafara, Bocairent i Banyeres. Mapes 1:50000 de l'exèrcit, número 821 (Alcoi), i 820 (Ontinyent) o bé 1:25000. Els millors són els mapes de cartografia digital de l'Institut Cartogràfic Valencià 1:10.000 números 820(4-2), 820(4-3), 820(4-4) y 821(1-2), 821(1-3) i 821(1-4). Des de la pàgina de l'ICV podeu veure i descarregar aquests mapes, però tingueu en compte si teniu una connexió lenta a Internet, perquè cada un ocupa més de 2 MB. Mapa de Localització.

Època de l'any recomanada:

Qualsevol. Nosaltres hem fet la ruta fins i tot amb neu
Altura màxima: Cim de Montcabrer (1390 m).
Altura mínima: Plana de Muro (al voltant de 450 m).
Desnivel acumulado: Depèn de la ruta.
Ecosistemes: Bosc mediterrani de Carrasques en la part ombria i sotobosc de coscolls i pinars en la resta. La major part de la Sierra s'ha cremat en una o una altra ocasió, abunden les zones de repoblació i en estat de recuperació.

Altres pàgines Web sobre la zona:

 

Foto de la Cava d'Agres i del Cim de Montcabrer