Aquesta renovada pàgina que inicialment s'anomenava "Ruta de Montcabrer" ara queda com les "Rutes del Montcabrer" a causa de la quantitat de possibilitats que aquesta zona de la Sierra de Mariola ens proporciona. Recentment declarada Parc Natura, la Sierra de Mariola amb el seu pic més alt, el pic de Montcabrer ens proporcionen una variada i extensa xarxa de camins i sendes que adequadament combinades ens permeten realitzar infinitat de rutes. Per això en aquest cas s'ha optat per un enfocament diferent a la resta de "Rutes", ja que no proporcionaré una sola ruta sinó que descriuré les possibilitats més idònies per a preparar-se rutes "a mesura".

Per a això dividiré les rutes en trams d'ascens als voltants del pic de Montcabrer i trams de descens. Evidentment els trams d'ascens es poden utilitzar per a realitzar el descens, però no habitualment al contrari, ja que ens agraden els trams complicats i trialers que no es podrien utilitzar per a pujar.

Per a la descripció dels trams, utilitzaré tracks i waypoints que junt amb el mapa es poden carregar amb l'OziExplorer per a construir la ruta a mesura i cas de disposar d'un GPS, transmetre al perquè ens servisca de guia. De moment els tracks estan dibuixats manualment sobre el mapa, però a mesura que dispose dels tracks reals gravats aniran sent reemplaçats amb el corresponent perfil.

També estarà publicat el mapa utilitzat però en versió PDF sense les rutes, ja que aquest format és més adequat per a la impressió atés que el mapa aquesta en format vectorial i podem aconseguir major detall. Aneu en compte perque els arxius dels mapes son molt grans.

Foto Panorámica des de la zona de l'Alberri. A la dreta el Cim de Montcabrer, a l'esquerra, l'Alberri.
En construcció